Γεώργιος Σ. Ασημακόπουλος MD, MSc

Μαιευτήρας- Γυναικολόγος

Παθολογία Κύησης

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008. Το 2009 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις  και το 2012 εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Λήμνου. Παράλληλα το 2011 συμμετείχε ως διδακτικό προσωπικό στο τμήμα Νοσηλευτικής Χειρουργείου στο ΙΕΚ Λήμνου.

Το διάστημα 2013 – 2014 συμμετείχε στις εργασίες και σε ερευνητικά πρωτόκολλα του Τμήματος Προγεννητικού Ελέγχου της Α΄ Μαιευτικής / Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα το 2013 άρχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Αναπαραγωγική – Αναγεννητική Ιατρική», που ολοκλήρωσε με βαθμό πτυχίου «Άριστα».

Από το 2014 έως το 2018 ασκήθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός Μαιευτικής / Γυναικολογίας στην Α΄ Μαιευτική / Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα συμμετείχε στα απογευματινά ιατρεία του Τμήματος Προγεννητικού Ελέγχου της Α΄ Μαιευτικής / Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2017 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Μελέτη της δράσης της μυο-ινοσιτόλης στη βελτίωση της ινσουλινικής αντίστασης και στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη κύησης». Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων Μαιευτικής / Γυναικολογίας, ιδιαίτερα αυτών που άπτονται της Παθολογίας Κύησης.